Αρχική|Συνταγές|ΜΟΣΧΑΡΙ|Μοσχαράκι Στρογκανόφ: Απολαυστικά κλασικό!

Μοσχαράκι Στρογκανόφ, ένα από τα πιο κλασικά πιάτα της παγκόσμιας κουζίνας που εδώ και αιώνες συνεχίζει να μας εκπλήσσει τόσο με την ιδιαίτερη γεύση του όσο και με την εύκολη παρασκευή του. Με καταγωγή από τη Ρωσία του 19ο αιώνα, το πιάτο πήρε το όνομά του προς τιμήν ενός κόμη ονόματι Πάβελ Στρογκανόφ. Σήμερα, 2 αιώνες μετά, συνεχίζουμε να το αγαπάμε και να το απολαμβάνουμε το ίδιο, επιλέγοντάς το τόσο για το κυριακάτικο τραπέζι μας όσο και τις πιο ξεχωριστές μας στιγμές μαζί με τους φίλους και την οικογένεια.

Με πρωταγωνιστή το μοσχάρι & τα μακαρόνια

Για να φτιάξουμε το δικό μας Μοσχαράκι Στρογκανόφ χρησιμοποιούμε φιλέτο μοσχαρίσιο από τα κρεοπωλεία Σερέτης. Ωστόσο, η συνταγή μπορεί να πραγματοποιηθεί και με κόντρα ή σπαλομπριζόλα. Αν λοιπόν διαλέξετε τον «εναλλακτικό» δρόμο, φροντίστε η κόντρα ή η σπαλομπριζόλα να είναι σιτεμένη, δηλαδή να έχουν περάσει τουλάχιστον 10 μέρες ωρίμανσής της.

Από κει και πέρα, το Μοσχαράκι συνοδεύεται από μακαρόνια. Στην κλασική του συνταγή, χρησιμοποιούμε μακαρόνια του παστίτσιου no2. Σας προτείνουμε όμως να δοκιμάσετε ταλιατέλες, τα οποία θα σας χαρίσουν μια πιο εκλεπτυσμένη αίσθηση στο στόμα. Μπορείτε επίσης να το συνοδεύσετε άριστα και με πουρέ πατάτας!

25 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

15 λεπτά

χρονοσ
ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

6

ΜΕΡΙΔΕΣ

1/5

ΒΑΘΜΟΣ
ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. εκλεκτό μοσχάρι, φιλέτο από τα κρεοπωλεία Σερέτης. Εναλλακτικά, κόντρα ή σπαλομπριζόλα.
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. λευκή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 mlλευκό κρασί
  • 1 κύβο βοδινού, διαλυμένο σε 500mlνερό
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 250 γρ. ταλιατέλες
  • 40 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
μοσχαράκι στρογγανόφ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μοσχαράκι Στρογκανόφ: Εκτέλεση συνταγής βήμα προς βήμα

  1. Αρχικά, κόβουμε το μοσχάρι σε λεπτές λωρίδες, όχι πολύ πάνω από 1 εκατοστό.
  2. Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι 30 εκατοστών για να κάψει χωρίς λάδι.
  3. Ρίχνουμε στο μοσχάρι μας 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατάκι και πιπεράκι.
  4. Μόλις κάψει το τηγάνι, βάζουμε το κρέας για 3’ ώσπου να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  5. Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε για λίγο.
  6. Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε παχιά κομμάτια και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
  7. Παίρνουμε το τηγάνι, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους.
  8. Αμέσως μετά, ρίχνουμε ζάχαρη, μουστάρδα, ντοματοπελτέ και αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά ωσότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  9. Σβήνουμε με το λευκό μας κρασί και ανακατεύουμε καλά
  10. Προσθέτουμε τον κύβο βοδινού και νερό.
  11. Μειώνουμε τη φωτιά σε πιο σιγανή ένταση και μαγειρεύουμε περίπου για 8 λεπτά
  12. Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και περιμένουμε να βράσει. Προσθέτουμε αλατάκι, ρίχνουμε τα μακαρόνια της επιλογής μας και βράζουμε για 8 λεπτά.
  13. Αφού βράσουν τα ζυμαρικά μας, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  14. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε βουτυράκι και περιμένουμε να κάψει.
  15. Ρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι για να βράσει και να αναμειχθεί με τη σάλτσα. Στη συνέχεια ρίχνουμε ο θυμάρι μας.
  16. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με το βούτυρο, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ώστε να πάει το βούτυρο παντού.
  17. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, βάζουμε γιαούρτι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε και μαϊντανό.
  18. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, ζυμαρικά και το Μοσχαράκι Στρογκανόφ μας είναι έτοιμο!

Καλή σας απόλαυση!

Σας άρεσε η συνταγή μαςΜοσχαράκι Στρογκανόφ”;
Διαβάστε περισσότερες ενδιαφέρουσες συνταγές στο νέο βιβλίο συνταγών του Σερέτη.

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΑΣ
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Το έμπειρο προσωπικό μας είναι έτοιμο να σας προσφέρει μοναδική ποιότητα κρεατικών. Καλέστε μας είτε στο κατάστημα της Βούλας είτε στο κατάστημα στα Άνω Πατήσια και παραγγείλτε μας τα προϊόντα που επιθυμείτε. Ωστόσο, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο κρέας σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Α. Πατήσια Τ. 210 2220 550 | Βούλα Τ. 211 4001 119

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 1

Χαλεπά 34 – Α. Πατήσια
Τ. 210 2220 550

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 2

Διγενή 17 – Βούλα
Τ. 211 4001 119

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ