Αρχική|Συνταγές|ΜΟΣΧΑΡΙ|Μοσχάρι τας κεμπάπ (κοκκινιστό): Γεύση από την Πόλη

Μοσχάρι τας κεμπάπ, μία συνταγή που θα ευφράνει την καρδιά και τον ουρανίσκο σας! Πρόκειται για ένα πιάτο με καταγωγή από την Πόλη, την μία και μοναδική Βασιλεύουσα του ελληνισμού, που ξυπνά μνήμες από την μακρόχρονη ιστορία της. Η λέξη “τας” είναι μία παλιά τούρκικη λέξη για την κατσαρόλα, οπότε τας κεμπάπ σημαίνει «κεμπάπ στην κατσαρόλα». Στην πολίτικη κουζίνα, το αυθεντικό πιάτο φτιάχνεται με αρνί. Όμως, εμείς θα σας προτείνουμε μία πιο ελαφριά γευστική του παραλλαγή με μοσχάρι.

Με πρωταγωνιστή το μοσχάρι

Για την συνταγή μας θα χρειαστούμε μοσχαρίσιο ποντίκι από τα κρεοπωλεία του Σερέτη σε Βούλα και Αθήνα. Το μοσχαράκι θα συνοδευτεί με μία τέλεια δεμένη κόκκινη σαλτσούλα και ο συνδυασμός τους υπόσχεται να απογειώσει το τελικό αποτέλεσμα.

15 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

1 ώρα

χρονοσ
ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

6

ΜΕΡΙΔΕΣ

3/5

ΒΑΘΜΟΣ
ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 800γρ κ. μοσχάρι ποντίκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • ½ ποτήρι χυμό ντομάτας
  • ½ κ. γλυκού σάλτσα ντομάτας
  • Λίγο κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κοφτή κ. γλυκού με 3-4 μπαχάρια
  • 1 κοφτή κ. γλυκού κανέλα
  • Λίγο αλεύρι
  • Λίγο λάδι
μοσχάρι τας κεμπάπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μοσχάρι τας κεμπάπ: Εκτέλεση συνταγής βήμα προς βήμα

  1. Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μπουκίτσες. Το αφήνουμε να στραγγίξει.
  2. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε ή εναλλακτικά το τρίβουμε στο multi.
  3. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε κυβάκια
  4. Αλευρώνουμε τις μπουκίτσες του μοσχαριού αφού πρώτα τις αλατοπιπερώσουμε
  5. Τινάζουμε πολύ σχολαστικά το κρέας μας για να μη μείνει πάνω του πολύ αλεύρι
  6. Ζεσταίνουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρέας μόλις ροδίσει και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι μας.
  7. Στη συνέχεια σβήνουμε με λίγο κρασάκι
  8. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το καρότο, το μπαχάρι και την κανέλα.

Προσοχή: στην περίπτωση που φτιάξετε το μοσχάρι τας κεμπάπ στην χύτρα, θα χρειαστεί λίγο περισσότερο νεράκι.

Μοσχάρι τας κεμπάπ και τα συνοδευτικά του

Οι επιλογές μας στα συνοδευτικά της συνταγής είναι πολλές. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι πιλάφι ή με πουρέ ή με πατάτες τηγανιτές ή με μακαρόνια. Εμείς θα σας το προτείνουμε με μακαρονάκια σπαγγέτι ολικής άλεσης. Δένουν ιδανικά με την σάλτσα και τα μυρωδικά, συνοδεύοντας επάξια το μοσχάρι τας κεμπάπ.

Καλή σας όρεξη φίλοι μας!

 

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Μοσχάρι τας κεμπάπ (κοκκινιστό): Γεύση από την Πόλη»;
Διαβάστε περισσότερες ενδιαφέρουσες συνταγές στο νέο βιβλίο συνταγών του Σερέτη.

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΑΣ
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Το έμπειρο προσωπικό μας είναι έτοιμο να σας προσφέρει μοναδική ποιότητα κρεατικών. Καλέστε μας είτε στο κατάστημα της Βούλας είτε στο κατάστημα στα Άνω Πατήσια και παραγγείλτε μας τα προϊόντα που επιθυμείτε. Ωστόσο, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο κρέας σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Α. Πατήσια Τ. 210 2220 550 | Βούλα Τ. 211 4001 119

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 1

Χαλεπά 34 – Α. Πατήσια
Τ. 210 2220 550

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 2

Διγενή 17 – Βούλα
Τ. 211 4001 119

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ