Αρχική|Συνταγές|ΧΟΙΡΙΝΟ|Χοιρινα Μπριζολακια με σαλτσα από χυμο πορτοκαλι

28 λεπτα

χρονοσ
εκτελεσησ

20 λεπτα

χρονοσ
ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

4-8

ΜΕΡΙΔΕΣ

2/5

ΒΑΘΜΟΣ
ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 χοιρινά μπριζολάκια
  • 1 πορτοκάλι (φλούδα)
  • Μισό πορτοκάλι (χυμός)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες (800 γρ.)
  • 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 καρότο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κλωνάρι σέλερι (ψιλοκομμένο)
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Μισό φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
e-meats-choirina-mprizolakia-me-saltsa-apo-ximo-portokali-seretis-kreopoleio

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα χοιρινά μπριζολάκια περίπου 5 λεπτά το καθένα από κάθε τους πλευρά και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα.
  • Ρίχνουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι και τη φλούδα πορτοκαλιού και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά έως να “μαραθούν” ελαφρώς.
  • Σβήνουμε την φωτιά με το κρασί και το αφήνουμε περίπου 3 λεπτά ώστε να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα χοιρινά μπριζολάκια, το φίδι και το χυμό από το πορτοκάλι και αλατοπιπερώνουμε.
  • Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα χοιρινά μπριζολάκια και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
  • Πολτοποιούμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και μόλις είναι έτοιμη περιχύνουμε τα μπριζολάκια.

Συνοδέυστε τα με πουρέ, πατάτες ή ρύζι!

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΑΣ
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Το έμπειρο προσωπικό μας είναι έτοιμο να σας προσφέρει μοναδική ποιότητα κρεατικών. Καλέστε μας είτε στο κατάστημα της Βούλας είτε στο κατάστημα στα Άνω Πατήσια και παραγγείλτε μας τα προϊόντα που επιθυμείτε. Ωστόσο, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο κρέας σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Α. Πατήσια Τ. 210 2220 550 | Βούλα Τ. 211 4001 119

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 1

Χαλεπά 34 – Α. Πατήσια
Τ. 210 2220 550

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 2

Διγενή 17 – Βούλα
Τ. 211 4001 119

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ